5/12/10

Τέσσερις προτάσεις Παπανδρέου για συναίνεση

Πρόταση τεσσάρων σημείων, που μπορεί να οδηγήσει σε συναινέσεις κατά τους επόμενους μήνες, προτίθεται να υποβάλλει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των συναντήσεων που δρομολογεί με τους πολιτικούς αρχηγούς τη μεθεπόμενη εβδομάδα.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει στήριξη της κυβέρνησης κατά την εφαρμογή όρων του Μνημονίου, με τους οποίους συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ θα εμφανιστεί θετικός στην προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης στο μέτρο του δυνατού πτυχών της συμφωνίας με την τρόικα.

Ακόμη ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη στήριξης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και θα καλέσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αποθαρρύνει εμπράκτως απεργιακές κινητοποιήσεις που απορρυθμίζουν την οικονομική ζωή.

Τέλος, θα ζητήσει τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας σε μεταρρυθμίσεις εκτός μνημονίου με πρώτη εκείνη στα ΑΕΙ.

«Θα σηκώσουμε το βάρος της συναίνεσης μόνο αν η κυβέρνηση δείξει αποφασισμένη να πάρει πρωτοβουλίες που σε τρεις -τέσσερις μήνες η αλλαγή του κλίματος θα είναι ορατή και μετρήσιμη στην αγορά» αναφέρουν πηγές της Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Αντώνης Σαμαράς θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου με τη βεβαιότητα πως από μόνη της η επιμήκυνση του χρέους δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα που έχει η χώρα απλώς αναβάλλει το αδιέξοδο.