5/12/10

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αρκετές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού.

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που βρίσκεται στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας (στάση Τραμ: «Παλαιό Δημαρχείο»), θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 θα προβληθεί σειρά ντοκιμαντέρ για την προστασία των θαλασσίων χελωνών από τους εθελοντές του Αρχελών.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η Περιφερειακή Εφορεία Νότιας Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011...θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με τη σημασία της προσφοράς εθελοντικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή και ειδικότερα στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και ώρα 11:00 - 14:00 στις πλατείες Ελληνικού , Καισαριανής και Νέας Σμύρνης.

Στο δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας στις 6 το απόγευμα θα γίνει εκδήλωση για να τιμηθούν οι εθελοντές του δήμου.

Στις 10:00 π.μ. στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης (Σπύρου Μουστακλή 23 - Ίλιον) θα στηθεί χώρος υποδοχής εθελοντών που θα προβούν σε δράσεις όπως: σποροφύτευση ήμερης βελανιδιάς, καθαρισμός λιμνών και περιβάλλοντος χώρου του πάρκου, συντήρηση των ξύλινων κατασκευών, σεμινάριο πρώτων βοηθειών και παιγνίδι planetbook για τους μικρούς εθελοντές.

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.