9/12/10

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαντά σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ κλιμακώνεται η δραστηριότητα των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών ενόψει της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου. 


Συμβολική κατάληψη έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ.



«Ο ΣΕΒ, μαζί με την κυβέρνηση, επιδιώκει όχι πλέον φτηνή δουλειά για τους εργάτες, αλλά τζάμπα. Και τώρα στην περίοδο της κρίσης, μονοπώλια και πολυεθνικές κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της εργατικής τάξης. Ο ΣΕΒ απαιτεί απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Απαιτούν οι βιομήχανοι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όσο θέλουν, όπου θέλουν, όταν θέλουν, όπως θέλουν», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.



Συγκεκριμένα, συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην Ομόνοια, ενώ στις 18:00 θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.



Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνουν στην πλατεία Κάνιγγος, στην πλατεία Βάθης, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά) και στα Χαυτεία.



«Πρέπει να ματαιώσουμε το έγκλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνει το 'μαύρο' μπλοκ κυβέρνησης-τρόικας-εργοδοσίας», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.
tanea.gr