8/12/10

Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει ο πρωθυπουργός

Την εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Κατά την εκδήλωση που έχει ως θέμα: «Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές - Ελλάδα της Εξωστρέφειας» θα παρουσιαστεί ο οδηγός του προγράμματος για την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, το οποίο παρέχει κεφάλαια του ΕΣΠΑ ύψους 30 εκατ. ευρώ απευθείας στις επιχειρήσεις, χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί προπομπό του Ταμείου Εξωστρέφειας, στο οποίο η κρατική συμμετοχή θα αγγίξει περίπου τα 70 εκατ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος και το κεφάλαιό του αναμένεται να πολλαπλασιαστεί με τη συμμετοχή των τραπεζών, στο πλαίσιο του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ).

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να αναφερθεί στο στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στο 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2012 και στο 16% μέχρι το 2014 και να
ανακοινώσει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕ και του ΟΑΕΠ με βάση τις διεθνείς πρακτικές καθώς και τη βελτίωση του μηχανισμού πιστοποίησης, η οποία θα σηματοδοτεί τη στροφή στην ποιότητα και θα δώσει στα ελληνικά προϊόντα συγκριτικό πλεονέκτημα.  
tanea.gr