2/12/10

Epilektikoi chef:Σπιτικά ταρτάκια ! ! !

Κατόπιν γραπτού αιτήματος του φίλου Anonymou, αλλά και μιας πλειάδας γιορτών και γενεθλιών (δικά μου και μη),αποφασίσα να κάνω μια γλυκειά εξαίρεση και να σας κοινοποιήσω την συνταγή για ταρτάκια που ακολούθησα προκειμένου να παρασκευάσω εγώ σπιτικά γλυκά!Να ξέρετε όμως πως δεν θα σας καλομάθω,θα επανέλθω σύντομα με επιλεκτικά αλμυρά!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ EXCLUSIVE ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Για αρχή αγόρασα έξι φορμάκια για muffins από σιλικόνη κόστους 10,00 ευρώ.Αν παρατηρείτε στο πρόγραμμα σας...έλλειψη χρόνου αγοράστε καλύτερα περισσότερα φορμάκια ή χρησιμοποιείστε μια μεγάλη ταρτιέρα!Θα καταλάβετε σε λίγο την αξία της επισήμανσης!

Χτυπάμε στο μίξερ, 120γρ βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) με 100γρ ζάχαρη (λίγο λιγότερο από μισή κούπα) μέχρι να γίνει μια όμορφη άσπρη κρέμα!Ρίχνουμε μέσα 50γρ ΄΄σκόνη αμυδάλου΄΄,( εννοείται άσπρα και καθαρά τα βάζουμε στο μούλτι και τα κάνει σκόνη!!!) Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό και το ρίχνουμε στο μίγμα।Κοσκινίζουμε μέσα στο μίγμα μας αλέυρι για όλες τις χρήσεις-δύο κούπες (250γρ) και αφού το παρατηρήσουμε που πέφτει σαν χιόνι,προσθέτουμε 10γρ κακάο,περίπου ένα κουταλάκι!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αν δούμε πως το παρασκέυασμα μας κολλάει ακόμα στα χέρια,ρίχνουμε λιγο επιπλέον αεύρι με το μάτι!Σχηματίζουμε μια μπάλα ταρτοζύμης και την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο γαι την κλασσική ξεκούραση ζύμης (πόσο ζήλευα την ξεκούραση της ζύμης....φροντίστε να είστε ξεκούραστοι,όχι άυπνοι και να μην έχει περάσει από 00:00).

Η κατασκευή σπιτικής τάρτας απαιτεί την εξής λογική σκέψη: Δεν θέλω να φτιάξω muffins,άρα για να μην φουσκώσει η ζύμη θα βουτυρώσω τα φορμάκια,θα στρώσω στο τοίχωμα την ζύμη και στον πάτο θα προσέξω να είναι αρκέτα λεπτό,θα κόψω κομμάτια λαδόκολλας ,θα τα καλύψω με αυτά τη ζύμη και πάνω τους θα ρίξω φασόλια,ή μακαρονάκι κοφτό ή κάτι σε όσπριο για να ασκεί καθετα την γνωστή δύναμη του βάρους.Με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουμε το φούσκωμα και το ταρτάκι θα πάρει το σχήμα του!Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά.Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την γέμιση!Τα πράγματα είναι πιο απλά.Ζεσταίνουμε 125ml κρέμα γάλακτος.Σε ένα μπωλ σπάμε σε κομμάτια μια σοκλάτα κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω της την ζεστή κρέμα।Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.Ρίχνουμε την σοκολάτα αφού κρυώσει λίγο πάνω στα ταρτάκια σιγά σιγά με ένα κουταλάκι.

Διακοσμούμε με σκόνη αμυγδάλου,μαύρα και άσπρα αστεράκια σοκολάτας (και του πουλιού το γάλα), γλυκό κυδώνι και ότι άλλο θέλουμε!!!

Γλυκά φιλιά!Καλή επιτυχία!


kat_