7/11/10

Τα περίεργα των φετινών εκλογών!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε μερικά από τα πιο αστεία και περιέργα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου!

Μπορεί οι εκλογές να σου φαίνονται αγκαρία αλλά είναι ένα δικαίωμα που μπορείς να ασκήσεις. Μέχρι τώρα τις έχεις συνδέσει με ξύλινες προεκλογικές ομιλίες, υποσχέσεις και παρατράγουδα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι εκλογές όπως αποδεικνύεται έχουν και την αστεία τους πλευρά! Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες μπορούμε να εντοπίσουμε πολλές ιδιαίτερες περιπτώσεις που αξίζει να αναφερθούν...

Δήμαρχος και χωρίς εκλογές

Τέσσερις δήμοι γνωρίζουν ήδη τους δημάρχους που θα αναδείξουν και επίσημα οι κάλπες στις 7 Νοεμβρίου καθώς οι υποψήφιοι που διεκδικούν την δημαρχία είναι ένας και μοναδικός! Οι δήμοι αυτοί είναι της Γαύδου του νομού Χανίων, ο Άη Στράτης στη Λήμνο, ο δήμος Σύμης στα Δωδεκάνησα καθώς και στο Αγαθονήσι.

Ανάμεσα σε δύο υποψήφιους

Δύο οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Καστελλόριζο όπως και στη Τήλο όπου εμφανίστηκε και δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος και πια οι μικρές τοπικές κοινωνίες μπορούν να διαλέξουν!

Υποψήφιοι που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες

ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνουν στις εκλογές οι υποψήφιοι από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν Έλληνες. Στο χωριό Βάμος της Κρήτης μία Βρετανίδα, η Έλεν Πίτερς-Παπαδογιάννη, κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος . Η ίδια ζει 20 χρόνια στο χωριό και όπως είναι φυσικό έχει γίνει πλέον ένα με τους κατοίκους και δηλώνει Ελληνίδα.

Γυναίκες στην δημαρχεία

Ο συνδυασμός με τις περισσότερες γυναίκες είναι η Ενωτική Κίνηση Πολιτών στη Νάουσα που περιλαμβάνει 40 γυναικείες παρουσίες και φυσικά υποψήφια είναι γυναίκα! Μπορούμε να κάνουμε λόγο για μία "πραγματική γιορτή της γυναίκας", όπως δήλωσε και η υποψήφια δήμαρχος σε κάποια από τις προεκλογικές της ομιλίες.

Υποψήφιος 8 φορές

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Στάθης Κουσουρνάς κατεβαίνει στη Ρόδο υποψήφιος δήμαρχος και στον συνδιασμό του βρίσκουμε έναν δημοτικό σύμβουλο που έχει κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής 8 φορές.

Γιαγιά με 4 εγγόνια βάζει για δήμαρχος

Στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα βρίσκουμε μια αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 4 εγγονών που είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Αν και αδέλφια κατεβαίνουν... χώρια

Τους γνωρίσαμε ως μέλη του συγκροτήματος "Φίλοι για Πάντα" και είναι δύο αγαπημένα αδέρφια. Σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά χώρια! Ο Γιώργος Ελευθέρας με το ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή και ο Νίκος Ελευθέρας με τη ΝΔ στον Χολαργό.

Ο νέος και ο παλιός

Ο νεότερος υποψήφιος είναι ο Γιάννης Μερκούρης που κατεβαίνει στο δήμου Σαρωνικού ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι ο 97χρονος Δημήτρης Κορομηλάς που στις δημοτικές εκλογές θα είναι αντιμέτωπος με τον εγγονό του! Δεν το βάζει κάτω και παρά την ηλικία του κατεβαίνει δυναμικά ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο.

tlife.gr

elegsis