2/11/10

Marfin: Πρόταση για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου

Αμέσως μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς...,
αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 488,6 εκατ. ευρώ και έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων έως 660 εκατ. ευρώ αναμένεται να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank, το οποίο συγκληθεί στις 11 Νοεμβρίου.

«Σκοπός των προτεινόμενων ενεργειών είναι η... περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής δομής του ομίλου με στόχο την ενδυνάμωση της οργανικής ανάπτυξης και τη σταδιακή προσαρμογή στους επερχόμενους κανονισμούς αυξημένων κεφαλαιακών απαιτήσεων της Βασιλείας ΙΙΙ», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Το διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές στην τιμή του 1 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων που θα διατεθούν σε επιλεγμένους επενδυτές έως το τέλος του 2011.

Την ίδια στιγμή η Eurobank διαψεύδει μέσω δηλώσεων στελέχους της στο πρακτορείο Reuters ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Όπως είναι ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας στο πρακτορείο, η Eurobank αυτό τον καιρό αναζητά στρατηγικό εταίρο, ο οποίος θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της θυγατρικής της στην Πολωνία.

naftemporiki.gr
skai.gr

elegsis